En borger, En plan, Et sted
'En borger, En plan, Et sted' er et frivilligt tilbud til dig, der bor på Østerbro i Nykøbing Falster. Hvis du savner overblik og sammenhæng i dit samarbejde med Guldborgsund Kommune er tilbuddet relevant for dig. Du skal have to eller flere sager i kommunen for at kunne bruge tilbuddet.
Her kan du læse mere om tilbuddet
Hvad er En Borger, En Plan, Et sted?
Har du mistet overblikket? Måske har du flere forskellige kontakter til kommunen og mange møder, mål og planer i din hverdag? Det kan føles uoverskueligt og svært at få kontrollen tilbage.
Genkender du noget af det? Så er tilbuddet En borger, En plan, Et sted måske noget for dig.
Formål
Formålet med tilbuddet er at hjælpe dig med at opnå overblik over dine forløb i kommunen og få lavet en fælles plan med udgangspunkt i dig og din situation.
Vi tager udgangspunkt i din aktuelle livssituation, og sammen med dig skabes et overblik over dine sager i kommunen. De forskellige planer du har, såsom uddannelsesplan, jobplan, handleplan mv.
Sammen med dig kigges der også på de mål og aftaler du har lavet sammen med dine forskellige sagsbehandlere, behandler, dit barns skole eller institution, sundhedsplejerske mv.
Sådan arbejder vi
Ved vores første møde taler vi om dine behov og udfordringer – hvad der er svært og uoverskueligt, og hvor du har brug for hjælp.
Du tilknyttes vores indsatskoordinator, som - med dit samtykke - taler med samarbejdspartnere og opstarter det første overblik.
Efterfølgende laver vi i fællesskab et overbliksskema, og du kan være med til at invitere dine samarbejdspartnere til et samlet netværksmøde.
Vi udarbejder en koordinerende indsatsplan, når der er behov. Den samler de planer, du har i forvejen i én samlet plan.
Hvem kan blive tilknyttet?
- Du bor på Østerbro, og har flere sager i kommunen.
- Du har et ønske om forandring.
Hvad kræver det af dig?
- At du ønsker forandring, og gerne vil samarbejde for at opnå det.
- At du ønsker overblik, og samtykker til, at samarbejdspartnere må tale sammen.
Hvor finder du os?
Vi holder til på OASEN, Vendsysselvej 25, lejlighed 14. Du har mulighed for at tage elevatoren, da lejlighed 14 ligger på 4 sal.
Hvad handler tilbuddet om?
En borger, En plan, Et sted, er et udviklingsinitiativ, som løbende skal evaluere og tilrette de metoder, der benyttes. Det gøres ved hjælp af løbende dialog og indflydelse fra sagsbehandlere og borgere.
Formål
- At udvikle en ny metode til myndighedsarbejdet sammen med borgeren og på den måde hjælpe flere borgere tættere på uddannelse og beskæftigelse samt øget livsmestring
- At blive klar til at arbejde med ny lov om helhedsorienteret indsats (HOI-Loven)(Afventer lovbehandling).
Du kan læse mere om HOI-loven Lov om helhedsorienteret indsats i dette link til hjemmesiden Cabiweb.dk.
Hvad betyder det for borgeren?
En borger, En plan, Et sted tager udgangspunkt i metoder, vi bruger i forvejen, og kender fra særlig koordineret indsats.
Borgeren tilbydes en samtale, hvor de forskellige samarbejdspartnere kortlægges. Desuden kortlægges behov, ressourcer og udfordringer. Hvis muligt kigges der på de planer og aftaler, borgeren er en del af.
For at deltage i forløbet er det en forudsætning, at borgeren giver samtykke til, at samarbejdspartnere må udveksle oplysninger.
Borgeren har mulighed for at invitere til netværksmøde på neutral grund i Oasen.
Borgeren får ved netværksmøde udarbejdet den helhedsorienteret plan jf. SEL § 140a.
Hvad betyder det for sagsbehandleren?
Myndighedsarbejdet ligger ved de sagsbehandlere, som normalt har sagen. Sagsbehandleren skal deltage i et arbejdsmøde sammen med de andre samarbejdspartnere, hvor sagen sparres, og der sker en 360° analyse af borgeren og familien.
Vi skal i samarbejdsteamet arbejde med fælles målsætning og rette indsats til rette tid.
Som samarbejdspartnere skal du deltage i netværksmøde, som borgeren inviterer til, og som tager afsæt i borgens ønsker og behov ud fra den løsningsfokuserede metode.
Du vil blive indkaldt til møder, som indsatskoordinatoren faciliterer. Du vil inden mødet modtage en kort dagsorden.
Du får tilsendt den helhedsorienteret plan efter netværksmødet.
Vi aftaler i samarbejdsgruppen, om der skal tages referat, hvilket indsatskoordinatoren udsender efter mødet.
Du får med din feedback indflydelse på, hvordan metoden udvikler sig frem mod implementeringen af HOI-loven.
Du får indflydelse på udviklingen af den helhedsorienterede plan, så den er brugbar for alle.
Hvem kan blive tilknyttet?
- Borgere der bor i skoledistrikt Østerbroskolen, og som har to eller flere sager på tværs af myndighedsområderne indenfor social-, sundheds- og beskæftigelsesområdet.
- Borgere der har et ønske om forandring mod arbejdsmarkedet og øget livsmestring.
- Borgere der har et behov for at få koordineret indsatser.