Gå til hovedindhold

Coronainformation

Her på siden finder du Corona-information vedrørende området skole og uddannelse.

Dekorativt billede

Indhold

  Information om forholdsregler ved corona...

  Opfordring til test af elever fra 12 år - opdateret 04-03-2021

  Det fremgår af retningslinjerne for grundskoler, at alle elever fra 12 år, der møder fysisk frem på skolen, skal opfordres til at lade sig teste. Opfordringen gælder også elever, som er undtaget for nedlukning, fx elever i specialiserede tilbud eller elever med særligt behov.

  Der opfordres til, at elever over 12 år, som har fremmøde på skolen, bliver testet så, de til hver en tid har et negativt testsvar, som ikke er er mere end 72 timer gammelt - enten fra en antigentest (i næsen) eller PCR-test (i halsen).

  Opfordring til test gælder ikke for elever der:

  1. af medicinske årsager ikke bør få foretaget en PCR- eller antigentest for COVID-19.

  2. som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en PCR- eller antigentest for COVID-19.

  3. tidligere har været smittet med COVID-19 inden for et nærmere bestemt tidsrum, i det omfang de kan fremvise dokumentation for et positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- eller antigentest for COVID-19, og som på fremvisningstidspunktet er mindst 14 dage og højst 12 uger gammelt.

  Mundbind eller visir på skolen - opdateret 05-02-2021

  Forældre og andre besøgende skal anvende mundbind eller visir indenfor på skolen og i SFO, f.eks. i forbindelse med aflevering og afhentning.
  Flere skoler kan have regler for, i hvilke tilfælde forældre og andre besøgende kan komme på skolen. Hold dig orienteret via skolens hjemmeside og Aula.

  Generel information - opdateret 23-12-2020

  I Guldborgsund Kommune følger vi Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer for forebyggelse og håndtering af smitte. Desuden følger vi Børne- og Undervisningsministeriets retningslinjer for smitteudbrud i skoler og SFO.

  Det er den enkelte skole/SFO der beslutter, hvordan retningslinjerne for eksempelvis hente- og bringesituationer er. Dette skyldes bl.a., at der er stor forskel på, hvordan adgangsveje og garderobeforhold er. Derfor vil der være lokale forskelle, der meldes ud til forældre og børn/unge i den enkelte skole/SFO.

  Hvis dit barn er nær kontakt til en smittet i dit barns skole/SFO, vil personalet kontakte dig direkte via den sædvanlige kommunikationsplatform (Aula) og evt. telefon.

  Efterfølgende står de vigtigste oplysninger om, hvordan du skal forholde dig ved sygdom og smitte

  Hvad gør jeg, hvis mit barn bliver syg? - opdateret 23-12-2020

  Børn og unge må ikke komme i skole eller SFO, hvis de er syge. Hvis dit barn er syg, skal den sædvanlige procedure for sygemelding benyttes.

  Det anbefales, at du kontakter egen læge med henblik på vurdering af dit barns symptomer og henvisning til test.

  Hvad gør jeg, hvis mit barn bliver smittet med corona eller er nær kontakt til en smittet? - opdateret 23-12-2020

  Det er vigtigt, at du giver besked til skole/SFO hurtigst muligt, hvis dit barn selv er smittet med corona eller er nær kontakt til en smittet.

  Lederen i skole/SFO iværksætter dernæst smitteopsporing via Guldborgsund Kommunes hygiejneenhed.

  Hvordan får jeg besked, hvis mit barns skole og SFO er omfattet af nedlukning? - opdateret 23-12-2020

  Hvis der kommer udmeldinger fra nationalt hold, der har betydning for kommunens skoler og SFO, får du hurtigst muligt besked via de sædvanlige informationskanaler mellem skole/SFO og forældre. Hold derfor gerne løbende øje med Aula.

  Kontakt

  Guldborgsund Kommune

  Telefon: 54 73 10 00

  Send Digital Post (kræver NemID)