Gå til hovedindhold

Guldborgsund Havneby

Her kan du se hele planen for erhvervshavnen i Nykøbing. Kom og hør om planen og tal med arkitekterne og os om planen på vores dialogmøder.

Indhold

  Havnen i Nykøbing Falster står over for en stor udvikling, der over de næste 10-15 år vil omdanne 1,4 kilometer erhvervshavn til et attraktivt byområde med adgang til vandet, masser af grønne områder, forskellige typer boliger og rig mulighed for aktiviteter.

  Helhedsplanen for havnen i Nykøbing Falster er en vision for hvordan havnen kan udvikle sig de næste 10-15 år. Vi vil gerne mødes med borgere, foreninger, virksomheder, studerende og alle de andre for at tale om planen. Derfor afholder vi tre dialogmøder med tre forskellige temaer:

  Tirsdag den 28. september. Tema: Havnen, midtbyen og arealerne derimellem
  Onsdag den 6. oktober. Tema: Foreninger, beboere, borgere i hele kommunen
  Tirsdag den 12. oktober. Tema: Alle med interesse for havneprojektet

  Alle tre gange kl. 18:30-21 i Kartoffelladen, Fejøgade 2, på havnen i Nykøbing.

  På dialogmødet vil arkitekterne bag planen gennemgå planen og der vil derefter være tid til spørgsmål og dialog.

  Vi glæder os til at se jer

  Hvad er en helhedsplan:
  En helhedsplan er et værktøj til at skabe overblik over kommende anvendelser for et område. Områdets muligheder, og udfordringer bliver set i sammenhæng, og en lang række tekniske, økonomiske og samfundsmæssige forhold bliver prioriteret i forhold til hinanden. Alle disse overvejelser munder ud i en samlet plan - en helhedsplan.

  Hvordan er processen:
  Nu lægges forslaget til helhedsplan ud til en drøftelse og dialog med interesserede borgere, virksomheder, foreninger mv. Derefter skal byrådet i december godkende planen, og derefter indgår planen i kommuneplanen og danner baggrund for lokalplaner og konkrete projektet for området.

  Hvornår skal udviklingen foregå: Realiseringen af helhedsplanen vil foregå over de kommende 10-15 år.

  Hvor skal udviklingen foregå: Helhedsplanen for havnen i Nykøbing dækker hele erhvervshavnsområdet. Fra slagteriet i syd til siloen i nord. Det er en strækning på i alt 1,4 km. Det område helhedsplanen dækker er kommunale arealer. De virksomheder, der ligger på havnen vil over de kommende år fraflytte.

  Forrige Næste