Gå til hovedindhold
Spildevandsplan
Spildevand

Høring af forslag til tillæg 2 til Spildevandsplan 2020-2024

Høringsfrist den 10. december 2024. Klagefrist vedr. miljøscreening den 12. november 2024.

Indhold

    Byrådet i Guldborgsund Kommune har den 10. oktober 2024 vedtaget forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2020-2024. Se tillæg.

    Tillægget sendes hermed i offentlig høring frem til den 10. december 2024. Eventuelle bemærkninger skal sendes til Send Digital Post - borger (kræver MitID), Send Digital Post - virksomhed (kræver MitID)  eller med post til Guldborgsund Kommune, att. Spildevand, Parkvej 37, 4800 Nykøbing F.

    Tillæg til spildevandsplan er omfattet af ”Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)” nr. 4 af 3. januar 2023.

    Guldborgsund Kommune har screenet tillægget i henhold til lovbekendtgørelsen og har ud fra screeningen truffet afgørelse om, at tillægget ikke skal miljøvurderes. Se screening i bilag 2.

    Der kan klages over afgørelsen, for så vidt angår retlige spørgsmål, til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

    Klagen skal være indgivet skriftligt inden 4 uger efter offentliggørelsen, og senest den 12. november 2024.

    Klage skal indgives via Klageportalen som du finder på et af følgende links https://naevneneshus.dk/start-din-klage/miljoe-og-foedevareklagenaevnet, https://www.borger.dk/ eller https://virk.dk/. Søg efter ”klageportal” ved brug af de to sidstnævnte links. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Guldborgsund Kommune i Klageportalen. Herefter videresender kommunen klagen til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Efterfølgende kommunikation om klagesagen skal også ske via Klageportalen.

    Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.

    Ved indgivelse af klage opkræves et klagegebyr. Gebyret er på 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder. Gebyret skal betales med betalingskort i forbindelse med oprettelse af klagen. Først når gebyret er betalt, betragtes sagen som korrekt indgivet. Yderligere information om gebyrordningen findes på følgende link: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/miljoe-og-foedevareklagenaevnet/vejledning/.

    Sagen kan indbringes for domstolene inden 6 måneder efter afgørelsen er offentliggjort.