Gå til hovedindhold

Guldborgsund Kommune indvier nyt naturrum ved Bøtø

I det nye hus kan du opleve en spændende og lærerig udstilling om kultur- og naturhistorie fra Bøtø-området. Naturrummet er åbent hele året rundt og henvender sig til alle aldre.

Indhold

    Nu kan Guldborgsund Kommune tilbyde en ny, særlig naturoplevelse, som henvender sig til daginstitutioner, skoler, foreninger, beboere, turister og andre besøgende i alle aldre.

    Der er tale om et nyt naturrum ved Bøtø. I det 45 kvadratmeter store hus kan du gå på opdagelse i en spændende og lærerig udstilling om kultur- og naturhistorie fra Bøtø-området.

    Udstillingen kommer rundt om de arter, der findes i området. Blandt andet de sjældne sommerfugle Spejlbredpande og Sort Ildfugl – som så vidt vides, er det eneste sted i Danmark, de yngler. Danmarks største og mindste fugle: Havørn og Fuglekonge. Der er også lavet en børnevæg – med fortællinger i børnehøjde.
    Jesper Blomberg, formand for Teknik, Klima og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune, glæder sig naturligvis over kommunens nye udflugtsmål i Bøtøskoven, der appellerer til en bred målgruppe.  

    ”Bøtøskoven og Bøtø Nor er et smukt og enestående naturområde, som blandt andet byder på sjældne sommerfugle og fugle. Vores nye udstilling går i dybden med arterne og områdets natur- og kulturhistorie, og i formidlingen er der tænkt på både børn og voksne og på tre forskellige sprog, så jeg er sikker på, at rigtig mange mennesker vil få stor glæde af vores nye naturrum – både borgere fra lokalområdet, turister og andre besøgende. Undersøgelser viser, at nærhed og tilgængelighed til naturområder er et vigtigt parameter for tilflyttere, men ikke mindst også for dem, der allerede har bosat sig. Naturområdet ved Bøtø bidrager hermed til, at Guldborgsund Kommune er et attraktivt sted at bo og flytte til,” udtaler Jesper Blomberg.

    Sådan finder du vej

    Hvis du gerne vil besøge vores nye naturrum ved Bøtø, skal du parkere på p-pladsen ved hovedindgangen til Bøtøskoven.

    Knap 100 meter nede ad skovvejen fra hovedindgangen, er der sat et skilt op med teksten ”Naturrum”, som vil lede dig på rette vej.

    Guldborgsund Kommune har etableret en handicapvenlig grussti på vejen hen til naturrummet. Udstillingen har åbent hele året rundt med ubegrænsede åbningstider.

    Den Danske Naturfond ejer Bøtøskoven, som er på cirka 150 hektar. I Bøtø Nor ejer Den Danske Naturfond og Guldborgsund Kommune til sammen ca. 130 hektar. Guldborgsund Kommune står selv for den daglige drift og pleje af naturområderne i Bøtøskoven og i noret – herunder også vedligeholdelse af det nye naturrum.

    Guldborgsund Kommune vil meget gerne rette en særlig tak til: Følgegruppen for Bøtøprojekterne for at komme med gode ideer til udstillingen, børnedommerpanelet for at give konstruktiv kritik til børnevæggen, Tips & Lotto-midlerne via Friluftsrådet for medfinansiering af udstillingen samt Øhavsmuseet i Faaborg.