Gå til hovedindhold

Godkendt støtte baner vejen for rytmiske koncerter i 2022

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har besluttet at støtte Musik Guldborgsund og Riverside Jazz Club, og med de bevilgede midler forventer spillestederne at afholde op mod 48 koncerter i løbet af 2022.

14. okt 2021

Indhold

  Rytmiske spillesteder kan én gang årligt søge økonomisk støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik. For at kunne benytte sig af honorarstøtteordningen kræves det, at ansøgningerne indeholder bindende kommunalt tilsagn i forhold til medfinansiering, og det har Riverside Jazz Club og paraplyorganisationen Musik Guldborgsund, der omfatter Kulturfabrikken, Jazz på Tværs, Teatret Masken, Nykøbing F. Teater og Nysted Bio fået. De to organisationer modtager midler fra Kulturpuljen, og det vækker glæde hos formanden for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, der ser frem til et 2022 fyldt med rytmisk underholdning:

  ”Når vi støtter sådanne projekter, betyder det, at Guldborgsunds borgere i alle aldre kan se frem til koncerter og musikalsk underholdning fremadrettet og dermed også et rigere kulturliv. Det er også vigtigt at pointere, at det ikke kun er publikum og spillestederne der nyder godt af støtten, for vi sikrer os også, at musikerne modtager de tariffer, som de har krav på.”

  Med den godkendte støtte forventer Riverside Jazz Club at afholde 10 koncerter i 2022 og Musik Guldborgsund omkring 38 koncerter.

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  Email: marlo@guldborgsund.dk