Gå til hovedindhold

Guldborgsund Kommune skal huse EU-informationscenter for hele region Sjælland

Med et EU-informationscenter helt tæt på, kan børn og unge i Guldborgsund Kommune forvente mere internationalt perspektiv i undervisningen, og borgerne kan få svar på almene spørgsmål om EU.

09. sep 2021

Indhold

  Hvordan finder jeg arbejde i et andet EU-land? Hvilke EU-tilskud kan min organisation søge om? Findes der EU-regler, som garanterer kvaliteten af vores madvarer?

  Det er nogle af de spørgsmål, som folk typisk stiller om EU, og inden længe skal Guldborgsund Kommune huse EU’s informationscenter i region Sjælland, Europe Direct Sjælland. Her kan borgerne få svar på deres spørgsmål om EU, ligesom informationscentret også skal løfte en særlig informationsopgave i forhold til skoler og uddannelsesinstitutioner.

  Guldborgsund Kommune blev i et EU-udbud valgt ud af flere ansøgende kommuner til at huse Europe Direct-kontoret de næste fire år. Det bliver kommunens egne ansatte, der skal betjene informationscentret, og de skal have et tæt samarbejde med de øvrige EU-informationscentre i Danmark og med EU-Kommissionen, der står bag Europe Direct-indsatsen.

  ”Jeg synes, det er fantastisk, at EU har valgt at lægge deres informationscenter for region Sjælland i Guldborgsund. Det er et kæmpe skulderklap til vores internationale samarbejde, som vi efterhånden er ret kendt for. Samtidig ligger vi jo bogstaveligt talt ved indgangen til Europa, så på alle måder giver det god mening, at vi nu skal have et EU-informationskontor,” siger borgmester John Brædder.

  Han håber på, at både borgere, virksomheder, skoler og uddannelsesinstitutioner vil benytte sig af, at EU-informationen er rykket helt tæt på.

  ”Der er mange forskellige EU-puljer, som både foreningslivet, lokalsamfund og erhvervslivet kan få del i. Det bliver forhåbentlig nemmere nu, når adgang til viden og information er lige om hjørnet. Desuden kan skoler og uddannelsesinstitutioner få skræddersyet informations- og undervisningsmateriale om EU og Europa,” siger John Brædder.

  Europe Direct Sjælland, som informationscentret hedder, kommer til at ligge hos Bibliotek & Borgerservice med EU-faglig støtte fra kommunens internationale kontor. Det årlige tilskud fra EU til Europe Direct Sjælland er på 340.000 kroner. Guldborgsund Kommune forventer at kunne slå dørene op til det nye informationscenter i løbet af efteråret. Først skal papirarbejdet og kontrakten med EU-kommissionen på plads.

  Når informationscentret åbner, kan man dels kontakte det via personlig henvendelse, og dels vil informationsarbejdet ske gennem en hjemmeside, de lokale medier i regionen, regionens skoletjeneste, borgermøder samt Kulturtjenesten.

  Kontakt

  Kommunikationskonsulent

  Johanne Duus

  Telefon: 2518 2335

  Email: jdh@guldborgsund.dk


  Borgmester

  John Brædder

  Telefon: 25180390