Gå til hovedindhold

Kulturnat med fællesskab og samarbejde

Nykøbing Falster dannede i fredags rammerne for Kulturnatten, hvor der var oplevelser og underholdning, blandt andet en verdenspræmiere i Klosterkirken, Det Kongelige Teaters mobile børneunivers på havnen og middelalder-modeshow gennem gaderne.

08. okt 2021

Indhold

  Takket være et fantastisk samarbejde med en lang række kulturaktører, Bibliotek & Borgerservice, Vores Nykøbing og ikke mindst de ca 100 frivillige, der har hjulpet til, kan vi i år se tilbage på en aften, hvor kultur og fællesskaber gik op i en højere enhed. Martin Lohse, formand for Guldborgsund Kommunes Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg er begejstret for det store fremmøde og den synlige opbakning til Kulturnatten:

  ”Først og fremmest vil jeg gerne sige en kæmpe tak for det store stykke arbejde, som vores kulturaktører og Vores Nykøbing har leveret. Det resulterede i et overvældende fremmøde gennem hele Kulturnatten, og uden de mange aktørers deltagelse og borgernes nysgerrighed og interesse i de respektive arrangementer, havde vi ikke stået her på den anden side af Kulturnatten med så stor begejstring. Kulturnatten er blevet ikke bare en begivenhed i kulturens tegn men også i fællesskabets. Vi ser år for år, hvordan vi finder sammen på nye måder og laver events på tværs af de roller, vi har i det daglige. Det er netop det, vi er så gode til her i Guldborgsund og det kunne man virkelig mærke til Kulturnatten.”

  Til Kulturnatten kunne man blandt andet opleve Nykøbing F. Garden spille byens gader op, Børnehuset Østerbro, der optrådte på scenen i gågaden. Der var desuden verdenspræmiere på den audiovisuelle forestilling Refrakto af lyskunstnerkollektivet Vertigo sammen med Den Sorte Skole i Klosterkirken, der alene havde ca 700 tilskuere.

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  Email: marlo@guldborgsund.dk