Gå til hovedindhold

Nu er helhedsplanen for Nykøbing F. havn snart klar til offentliggørelse

Tilbage i april måned blev C. F. Møller Architects udvalgt til at udarbejde et forslag til en helhedsplan for den nuværende erhvervshavn i Nykøbing F. Planen er lige på trapperne, og borgerne inviteres til dialogmøder, hvor planen præsenteres. Selve offentliggørelsen af helhedsplanen vil foregå torsdag den 16. september efter byrådsmødet.

07. sep 2021

Indhold

  Siden april måned har C. F. Møller Architects arbejdet på planen for hvordan de 1,4 km erhvervshavn i Nykøbing kan omdannes til et attraktivt område med adgang til vandet, boliger, cafeer og mulighed for ophold og leg. Planen bliver præsenteret på tre dialogmøder, hvor man kan høre nærmere om visionen og tankerne bag.

  Helhedsplanen er en vision for områdets udvikling over de kommende 10-15 år, og ikke en præcis plan for hvordan området kommer til at se ud. Helhedsplanen skal ses, som et bud på hvordan en sammenhængende havn kan planlægges, og danner grundlag for den udvikling, der skal foregå.

  Planen for at udvikle havnen i Nykøbing startede allerede tilbage i foråret 2018, hvor borgerne blev inviteret til at komme med ideer til hvordan havnen kan udvikle sig. Svaret var ret entydigt; lav et attraktivt område med plads til aktiviteter, nye boliger, brug gerne nogle af de gamle bygninger, blød kajkanten op og giv adgang til vandet og skab grønne områder.

  ”C. F. Møller har lyttet meget til borgernes inputs og ideer, og har flere gange været på besøg for at studere området indgående. Nu er planen klar, og jeg glæder mig til at høre borgernes meninger. Og så glæder jeg mig naturligvis til at se en hel ny bydel skyde op, og gøre Nykøbing F. til en endnu mere attraktiv hovedby på Lolland-Falster. Jeg håber så mange som mulig vil kigge med i planen, deltage i dialogmøderne og give deres kommentarer” siger borgmester John Brædder.

  Efter offentliggørelsen af helhedsplanen den 16. september igangsættes en dialogfase, og den 28. september åbner en udstilling om helhedsplanen i Kartoffelladen på havnen i Nykøbing, som er åben for alle.

  Den 1. november slutter dialogfasen, og så indsamles alle kommentarer, og indgår som en del af materialet, når byrådet endelig skal godkende helhedsplanen.

  Hele udviklingen af havneområdet vil foregå over 10-15 år. Guldborgsund Kommune har afsat 100 mio. kr. til projektet. Dertil kommer investeringer fra investorer, der gerne vil være en positiv del af områdets udvikling og kan se forretningsmuligheder i den nye bydel.

  Dialogmøderne foregår:

  Alle dialogmøderne foregår i Kartoffelladen, Fejøgade 2 på havnen i Nykøbing F. fra kl. 18:30 – 21, hvor C. F. Møller vil fremlægge helhedsplanen:

  Tirsdag den 28. september. Tema: Havnen, midtbyen og arealerne derimellem
  Onsdag den 6. oktober. Tema: Foreninger, beboere, borgere i hele kommunen
  Tirsdag den 12. oktober. Tema: Alle med interesse for havneprojektet

  Kontakt

  Borgmester

  John Brædder

  Telefon: 25180390


  Chefkonsulent, Cand.Comm.

  Rikke Betak

  Telefon: 25180248

  Email: rblu@guldborgsund.dk