Gå til hovedindhold

Så er havnebadet i Nykøbing på vej

Inden længe tegnes de første skitser til det kommende havnebad i Nykøbing. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har på sit møde tirsdag frigivet de første penge til projektet.

07. sep 2021

Indhold

  Hvordan skal et havnebad i Nykøbing se ud? Hvordan skal den tekniske løsning for havnebadet være? Og hvordan sikrer man en god drift af badefaciliteterne? Det er nogle af de spørgsmål, som et lokalt rådgiverfirma skal hjælpe Guldborgsund Kommune med at undersøge og svare på, inden selve byggeriet af havnebadet kan tage form.

  Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune besluttede på sit møde tirsdag at frigive én million kroner til første fase af etableringen af et havnebad. Havnebadet er en del af udviklingen af erhvervshavnen i Nykøbing, der over de kommende år vil forvandle sig til et rekreativt området, som både borgere og turister kan nyde godt af.

  Allerede denne sommer har der været nogle pop-up-aktiviteter på havneområdet med loungemøbler til fri afbenyttelse og en café, og foreningen Guldborgsund Aqua Sport har etableret en wakeboardbane i vandet lige ud for havnen.

  Borgmester John Brædder glæder sig til, at der snart kommer et fast havnebad til glæde for byens borgere og alle andre, der har lyst til en dukkert, når de er i Nykøbing.

  ”Vi er så heldige, at vi har over 300 kilometer kyststrækning i Guldborgsund Kommune, og vi har nogle af Danmarks bedste badestrande. I de senere år er vi også begyndt at tænke vand- og havnemiljøet ind som rekreative områder i vores byer, og her er et havnebad helt oplagt. Nu sætter vi gang i projektet, og jeg glæder mig til den dag, hvor vi kan indvie et havnebad i Nykøbing,” siger John Brædder.

  Første fase af havnebadet skal lægges frem til politisk behandling i december i år.

  Kontakt

  Kommunikationskonsulent

  Johanne Duus

  Telefon: 2518 2335

  Email: jdh@guldborgsund.dk


  Borgmester

  John Brædder

  Telefon: 25180390