Gå til hovedindhold

Handicappris

Handicaprådet i Guldborgsund Kommune uddeler hvert år i december årets handicappris

Indhold

    I forbindelse med FN’s internationale handicapdag uddeler Handicaprådet i Guldborgsund Kommune årets handicappris i december. Prisen går hvert år til en person eller organisation i Guldborgsund Kommune, som i årets løb har gjort en særlig indsats for borgere med handicap.

    Herunder kan du se de tidligere modtagere af handicapprisen.

    Formanden for Polioforeningen og UlykkesPatientforeningen Anne-Lise Rossau står som et levende eksempel på en dedikeret og hjertevarm ildsjæl inden for foreningsarbejdet, og hendes engagement og omsorg fortjener at blive hyldet med årets Handicappris 2023. Hendes kærlighed til dyr, især heste og hunde, samt hendes urokkelige dedikation til foreningslivet i både UlykkesPatientforeningen og Polioforeningen, er bemærkelsesværdigt.

    Ikke blot er Anne-Lise en utrættelig tovholder og aktiv deltager i talrige arrangementer og tiltag, men hendes initiativer strækker sig langt ud over det forventede. Hendes indsats for at sikre tilgængelighed, både fysisk og socialt, for alle medlemmer med forskellige handicaps, er enestående. Hun går forrest i at arrangere aktiviteter og udflugter, hvor alle kan deltage og føle sig inkluderet.

    Gennem sin rolle som primus motor i oprettelsen af forskellige tiltag som move-it hold, pasningsordninger og wellnessweekender, viser Anne-Lise ikke blot sin organisatoriske dygtighed, men også sit store hjerte for fællesskabet. Hun går endda så langt som at tilbyde transport for dem, der ellers ville have svært ved at deltage.

    Anne-Lises opmærksomhed på detaljer, som handicapparkeringspladser, handicaptoiletter og tilgængelige underlag, demonstrerer hendes empati og hensynsfuldhed over for andre. Hendes evne til at samle medlemmerne, skabe et trygt og inkluderende miljø samt sikre, at ingen føler sig overset, er enestående.

    Alt i alt er Anne-Lise en sand ledestjerne inden for handicapsamfundet, og hendes dedikation og medmenneskelighed fortjener at blive anerkendt og belønnet med Handicapprisen 2023. Hun inspirerer os alle til at stræbe efter større inklusion, medfølelse og engagement i vores fællesskaber.

    Blinde og Svagsynedes Idrætsforening Lolland-Falster modtager Handicapprisen 2022 for deres ekstraordinære indsats og dedikation i at skabe inkluderende og aktive fællesskaber for blinde og svagsynede borgere i lokalsamfundet.

    Foreningen har igennem året organiseret en række aktiviteter, der kombinerer motion og socialt samvær for mennesker med synshandicap. Især har de formået at engagere og involvere syv dedikerede frivillige, der agerer som styrmænd og -kvinder på tandemcyklerne.

    Deres initiativrigdom og frivillige arbejdskraft har ikke blot skabt en platform for fysisk aktivitet, men har også bidraget til at nedbryde barrierer og skabe et inkluderende miljø, hvor blinde og svagsynede borgere kan deltage fuldt ud i idrætsaktiviteter.

    Ved at tilknytte frivillige til Blindes Idrætsklub Lolland Falster, har foreningen ikke kun skabt muligheder for motion, men også for socialt samvær og styrkelse af det mentale velvære. De frivillige har spillet en central rolle som guider på tandemcyklerne, hvilket har gjort det muligt for personer med synshandicap at opleve glæden ved cykling og samtidig opbygge venskaber og sociale bånd.

    Blinde og Svagsynedes Idrætsforening Lolland-Falster har dermed vist, at idræt og motion er for alle, uanset evner eller udfordringer. Deres indsats har ikke blot givet en fysisk dimension til livet for blinde og svagsynede, men har også bidraget til at skabe et inkluderende lokalsamfund, hvor alle borgere har mulighed for at deltage og trives.

    For disse bemærkelsesværdige bidrag til det lokale samfund og for at skabe muligheder for mennesker med synshandicap, tildeles Blinde og Svagsynedes Idrætsforening Lolland-Falster handicapprisen 2022. De er et lysende eksempel på, hvordan engagement, frivillighed og inklusion kan skabe meningsfulde forandringer i menneskers liv.

    Årets prismodtager blev Thomas Vejlstrup, bedre kendt som ”Musik Thomas”.

    Thomas har gennem mange år undervist, underholdt, og været udøvende inden for musikken. I mange år har det været sammen med unge og voksne med handicap.

    Både i undervisningen, og i gennem de spilledage han tilbyder gruppen af handicappede, foregår det med et smittende og højt humør.

    ALLE kan være med og bliver inddraget på den ene eller anden måde.

    De sidste mange år har han gjort et stort stykke ulønnet og frivilligt arbejde med musikgruppen ”pædagogfri Zone”.

    Gruppen er kendt i kommunen igennem mange arrangementer på diverse spillesteder, hvor de har underholdt med egne numre, og en enkelt gang er de dukket op på landsdækkende tv i programmet ”En sang fra Hjertet” på DR1.

    Årets prismodtager blev Hjernesagens lokalforening Guldborgsund.
    Hjernesagen er en meget aktiv forening, hvor virkelig mange frivillige bakker op for at lave en masse tilbud til medlemmerne.
    Hjernesagens lokalforening hyldes for blandt andet at arrangere mange foredrag, musikaftener, underholdning og ture ud i det blå for medlemmerne.
    Hjernesagen møder man mange steder ude i byen. De står med deres stand på Guldborgsund Frivilligcenters messer, på Hovedbiblioteket, på Torvet og mange andre steder, hvor de fortæller om det at have en hjerneskade, og ikke mindst om hvordan man selv kan være med til at forebygge hjerneskader.

    I 2018 blev prisen givet til NFH lykkeliga starz, som er et håndboldhold for børn med særlige behov i alderen 5-16 år.

    Lykkeligaen er en landsdækkende håndboldliga der skabes via lokale foreninger, der vil være med til at give børn med særlige behov en mulighed for at være en del af en forening, og give børnene mulighed for at “gå til noget” som alle andre børn på deres alder.

    Onsdag efter onsdag møder der glade børn og forældre op i Power Arena til ugens højdepunkt! Holdet drives af en håndfuld fantastiske frivillige, der giver de fremmødte børn fuld gas på selvtilliden, og som er med til at løfte i den mest fantastiske positive ånd. Hver onsdag udvikler en masse børn sig i power arena, fra at være børn med særlige behov, til at være håndbold superstjerner- Som går hjem med øget selvtillid hver gang!
    “Udviklingshandicappede børn skal ikke gemmes væk og skjules bag politisk korrekthed. De her unger er fantastiske og vi er ikke bange for at vise det. Positiv synlighed vil skabe bedre integration i samfundet.” Det lykkeliga motto må man sige at vores lokale lykkeliga hold i NFH til fulde lever op til!

    Der er sket en fejl, der er sendt en besked til support: ArticleAssets