Gå til hovedindhold

Om Handicaprådet

Her kan du læse mere om Handicaprådet og medlemmernes mærkesager.

Indhold

    Handicaprådet i Guldborgsund Kommune er nedsat i henhold til bestemmelserne i Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område.

    Handicaprådet har 10 medlemmer plus suppleanter:

    • 5 medlemmer er indstillet af Danske Handicaporganisationer
    • 2 medlemmer er udpeget af byrådet
    • 3 medlemmer repræsenterer følgende fagcentre: Center for Trivsel & Social Indsats og Center for Teknik & Miljø.

    Handicaprådet er et dialogforum for alle spørgsmål af betydning for mennesker med handicap og fungerer som et rådgivende organ for byrådet i disse spørgsmål.

    Du er meget velkommen til at rette henvendelse til Handicaprådets medlemmer med konkrete spørgsmål eller sager, som du synes Handicaprådet bør være opmærksom på. Klik her for at se oversigt over medlemmer.

    Klik her hvis du ønsker mere overordnede informationer om kommunale Handicapråd (nyt vindue)

    Kenneth Vedel, Formand for Handicaprådet, Formand for DH Danske Handicaporganisationer i Guldborgsund.
     
    Jeg kom galt af sted i en trafikulykke i Thailand i 2010, og har været kørestolsbruger lige siden. De sidste 10 år har jeg været formand for Handicaprådet i Guldborgsund Kommune. Jeg arbejder hver dag for at forbedre forholdene for personer med fysiske og psykiske handicap. Mit motto er: "Det koster ikke ekstra at gøre tingene rigtigt første gang"

    Birthe Gunhild Friis, Repræsentant for DH i Handicaprådet, Kasserer i DH Guldborgsund, tidligere formand i Autismeforeningen Kreds Storstrøm.

    Jeg har været med til at danne forældregrupper og skoletilbud for børn og unge med handicap, siddet i skolebestyrelse og forældreråd, og de erfaringer bringer jeg med ind i arbejdet i Handicaprådet. Jeg håber, at kunne bidrage til en god dialog mellem mennesker med handicap, deres familie, kommunen og vores politikere. Som repræsentanter for DH ser vi på de tilbud, vi allerede har i og udenfor kommunen, og vi forsøger at støtte en udvikling af gode tilbud til og gode forhold for mennesker med handicap og deres familier, både som børn og unge, og som voksne og ældre.

    Jackie Lehmann Hansen, DH-repræsentant, Næstformand i DH Guldborgsund, Medlem af Danske Handicaporganisationers bestyrelse og Formand i DøvBlinde Danmark.

    I 2018 flyttede jeg til Guldborgsund Kommune, hvor servicen er høj og hvor jeg – som er døvblind – altid har følt mig velkommen. Det handicappolitiske arbejde har altid interesseret mig. Samarbejdet med politikerne og byrådet i kommunen, synes jeg fungerer rigtig godt. Jeg oplever en utrolig lydhørhed og interesse i, at vi som handicappede bliver set som en aktiv ressource i kommunen. Jeg kæmper for, at Guldborgsund Kommune bliver en foregangskommune på handicapområdet. Derved kan vi vise andre kommuner, hvordan man kan få handicappede til at blive en aktiv del af samfundet ved hjælp af et godt og tæt samarbejde.

    Bent Munch, Tilgængelighedsudvalget, Folkeoplysningsudvalget, Bevillingsnævnet, DH-Guldborgsund, ko. Formand for Polio- & Ulykkespatient foreningen m.fl.

    Jeg har mange års erfaring indenfor forskellige handicap, tilgængeligheds, samt foreningsarbejde, som jeg glædeligt stiller til rådighed for Handicaprådets samlede virke. Handicaprådet og kommunen har et godt samarbejde, hvor vi gang på gang lykkedes med at skabe forbedringer for borgerne. Det giver positivt ejerskab, selvtilfredsstillelse og – ikke mindst – gode forhold for den enkelte borger i kommunen. Altså en vind vind-situation.

    Per Steen, Repræsentant fra Muskelsvindfonden i Guldborgsund Kommune og medlem af DH-Guldborgsund.

    Som far til en handicappet søn gennem mere end 30 år, blev det klart for mig, at mit arbejde i Handicaprådet gav mere indsigt og mulighed for at påvirke. Jeg har været medlem af Handicaprådet i mere end 10 år og har oplevet at få indflydelse på kommunens handicappolitik. Mange handicappede kan ikke overkomme at kommunikere med kommunen af forskellige årsager. Selvom vi ikke sagsbehandler i Handicaprådet, får vi ofte henvendelser vedrørende handicappedes specifikke behov. Sådanne sager kan have generel karakter, hvorfor de kan diskuteres i Handicaprådet med henblik på at rådgive vores politikere.

    Bente Lerche-Thomsen, Næstformand i Socialudvalget, medlem af Børn og Skoleudvalg.

    Jeg har været byrådsrepræsentant i Handicaprådet i de tre seneste byrådsperioder. Jeg bad selv om at få en plads i Handicaprådet for 11år siden, da jeg synes, at det giver rigtig god mening i forhold til de udvalgsposter, jeg i øvrigt har. Med plads i Børn og Skoleudvalget og nu også i Socialudvalget er der en logisk sammenhæng til arbejdet og opgaverne, som Handicaprådet tager hånd om. 
    Jeg oplever Handicaprådet som opsøgende, samarbejds- og handlingsorienteret og dermed som et godt rådgivende organ for Socialudvalget vedr. borgere med handicap.

    Laura Ljung, repræsentant fra byrådet, udvalgsmedlem i socialudvalget. 
     
    1. januar 2022 blev jeg valgt ind i byrådet og har siden bl.a. siddet i socialudvalget og handicaprådet.
    Det er vigtigt for mig at sikre ordentlige og gode vilkår for alle - også mennesker med handicap, børn, unge, voksne og ældre samt deres familier. Jeg synes, vi som handicapråd supplerer hinanden godt. Vi er alle forskellige med hver vores kompetencer og det giver en god dynamik og diversitet, hvilket jeg oplever gør, at vi får belyst de forskellige udfordringer, der måtte være. Vores fokus er nemlig det samme: En fælles opgave om at lykkes og sikre de bedste muligheder for vores medborgere med handicap.