Tobak

Vi har samlet alle de tilbud, vi har til at du kan blive røgfri.

Dekorativt billede

Derudover kan du finde historier fra tidligere rygestopdeltagere, downloade rygestopguides eller læse mere om, hvad Røgfri Fremtid er for et partnerskab.

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at kontakte rygestoprådgiver Louise Hentzel på rygestop@guldborgsund.dk eller på telefon 54 73 21 69.

Digitalt rygestop

Digitalt rygestop

Herunder finder du forskellige gratis apps, der kan støtte dig gennem et rygestop eller give dig viden om din rygning.

Xhale - digitalt rygestop for unge

XHALE er et program til unge, der ønsker at blive røgfri eller blot vil vide mere om egen rygning. XHALE har vundet en pris for bedste app.

Når du har meldt dig til, får du løbende sms’er og e-mails med tips og hjælp til at gennemføre dit rygestopstop. XHALE følger dig hele vejen – fra du beslutter dig for at stoppe, til du er røgfri.

Programmet findes både til PC og som gratis app til mobilen. Hent XHALE-app’en i Microsoft Store, App Store eller på Google Play.

Klik her for at læse mere om XHALE (nyt vindue)

E-kvit

E-kvit er et program til alle, der ønsker at blive røgfri eller blot vil vide mere om egen rygning.

E-kvit er udviklet i et samarbejde mellem Danmarks Apotekerforening, Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Københavns Kommune.

E-kvit giver dig mulighed for at tilmelde dig dit eget rygestop. Når du er tilmeldt, får du støtte hver dag gennem daglige beskeder – fra din stopdato (som du selv sætter), til du er røgfri. I app’en finder du personlige beskeder, øvelser og videoer. På bloggen kan du udveksle erfaringer om rygestoppet med andre.

Du kan også bruge e-kvit på din mobil. Hent e-kvit-app’en i Microsoft Store, App Store eller på Google Play.

Klik her for at læse mere om E-kvit (nyt vindue)

Download rygestopguide

Digital rygestopguide

Stoplinien har udgivet en rygestopguide til dig, der ønsker at (for)blive røgfri.

Guiden indeholder tips til, hvordan du kan forberede rygestoppet, hjælp til dig, der er stoppet og råd til, hvordan du kan forblive røgfri.

Guiden kan være en hjælp både til dig, der følger et rygestopkursus og til dig, der klarer rygestoppet på egen hånd.

Guiden findes på dansk, engelsk, arabisk, somali, tyrkisk og urdu - klik her for at hente rygestopguiden (nyt vindue)

Røgfri fremtid

Partnerskabet Røgfri fremtid

Vi vil gerne forebygge, at unge begynder at ryge og på bedst mulig måde støtte voksne til at stoppe.

Derfor har vi meldt os ind i Røgfri Fremtid, som er et partnerskab mellem en lang række organisationer, kommuner, uddannelser og virksomheder, der alle kæmper for det fælles mål; at der i 2030 ses den første røgfri generation, og at under 5% af den voksne befolkning ryger.

Det er TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse der står bag Røgfri Fremtid. Du kan læse mere her (nyt vindue).

Rygestopkurser

RYGESTOP UNDER CORONA

Er du ryger, og vil du gerne stoppe med at ryge? Ring til os og få hjælp til rygestop

På grund af Corona-situationen kan du nu få vejledning til rygestop over telefonen eller via en videosamtale.

Her møder du ingen løftede pegefingre!

Ring på telefon 25 18 04 61 eller send en mail til rygestop@guldborgsund.dk

________________________________________________________

Kunne du tænke dig at blive røgfri? – Vi kan hjælpe dig!

Har du brug for hjælp til at vinde kampen over tobakken og bor du i Guldborgsund Kommune, så tilmeld dig vores gruppebaserede rygestopforløb. Her møder du ingen løftede pegefingre - til gengæld møder du andre rygestoppere, der ligesom dig ønsker at kvitte tobakken.

Vi starter løbende nye hold op. Hvert hold mødes seks gange, hvor vi blandt andet snakker om vaner, motivation, rygestopmedicin, abstinenser, vægtøgning og fastholdelse.

Hvis du ønsker at vide mere eller gerne vil tilmeldes, så ring eller skriv til Louise, som er rygestoprådgiver. Det er Louise, der leder rygestopholdene, og hun er uddannet rygestopinstruktør hos Rygestopkonsulenterne.

Louise kan kontaktes på rygestop@guldborgsund.dk eller telefon 54 73 21 92.

Men skynd dig – der er rift om pladserne!

Rygestopkurser for arbejdspladser, foreninger med mere

Er i flere på din arbejdsplads, i din forening, i dit boligområde, på din villavej eller lignende, der har lyst til at stoppe med at ryge?

Hvis I samler 8-12 deltagere, så kan vi tilbyde, at vores rygestoprådgiver Louise kommer ud til jer og afholder gratis rygestopkurser.

Kontakt Louise for at høre mere på rygestop@guldborgsund.dk eller telefon 54 73 21 92.

Telefonisk rygestoprådgivning

Stoplinien

Stoplinien er en gratis og anonym rygestoprådgivning, hvor du kan tale med en erfaren rygestoprådgiver. Du kan bruge Stoplinien til at få svar på spørgsmål, få tips og inspiration til et rygestop eller til at få støtte undervejs i dit rygestopforløb.

Du kan sagtens bruge Stoplinien samtidig med, at du følger et rygestophold i kommunen. Derudover kan du bruge Stoplinien til at få gode råd, hvis du tidligere har været stoppet men er begyndt at ryge igen.

Hvis du af forskellige årsager har svært ved at følge kommunens rygestophold, så kan du aftale et telefonisk rygestop med en rådgiver fra Stoplinien. Rådgiveren og dig aftaler hvilken dag og hvilket tidspunkt, dig passer dig bedst.

Kontakt

Ring til Stoplinien på telefon 80 31 31 31 mandag-torsdag fra kl. 10-20, fredag fra kl. 10-16.

Du kan også sende en SMS med teksten ”Rygestop” til 1231, så bliver du ringet op af en rygestoprådgiver.

Tidligere deltagere siger

Hvad mener tidligere rygestopdeltagere?

Herunder kan du læse, hvad Louise, Nickolei, Bente og Jørgen fik ud af at gå på vores rygestophold

Louise

"Jeg er stoppet med at ryge! Og jeg har holdt den! Og jeg er meget overrasket over, hvad det her kursus egentlig har gjort ved mig et eller andet sted. Jeg er virkelig overrasket over, at jeg har været i stand til at holde den – og jeg har virkelig lyst til at blive ved. Så det vil jeg klart anbefale til andre. Det virker i hvert fald for mig"

Nickolei

"Det handler om, at jeg har fået nogle værktøjer til at komme hen, der hvor jeg ikke selv kunne være – og så gruppen. Det er 100% gruppen, der har gjort forskellen for mit vedkommende. Selvfølgelig i kombination med de redskaber, som vi har fået af vores vejleder"

Bente

"At være på det her rygestopkursus, det har betydet alt for mig, fordi at jeg har prøvet alt, og ved om nogen – jeg har været igennem et svært sygdomsforløb – hvor vigtigt det er at holde op med at ryge. Hvis ikke det var fordi, at jeg havde været her, så tror jeg ikke, at det var lykkes"

Jørgen

"Først og fremmest, motivationen for mit vedkommende, det er min datter. Hun stoppede for et halvt års tid siden, og så tænkte jeg: Nå ja, hvis hun kan, så kan jeg for pokker også. Plus at jeg lå på grænsen til KOL, så jeg skulle lige passe lidt på, ikke – og det skal jeg stadigvæk – men, jeg er i hvert fald optimist. Det vil jeg sige"

Kontakt

Center for Sundhed & Omsorg

Folkesundhed

Send Digital Post (kræver NemID)